Lees meer

Inschrijven voor

Diner op Hakken

NS

 

Traineeship bij NS?

Jij bepaalt de bestemming, wij verzorgen de reis.

Waar wil jij naartoe?
Bij NS zoeken wij ieder jaar talenten voor ons technisch traineeship. Een traineeship waar je meteen zelf ‘aan de knoppen’ zit en veel verantwoordelijkheid hebt. Zie ons als een groot treinstation, waar je zelf kunt kiezen welke kant je op wilt en wanneer je een overstap wilt maken.

NS is er dan ook op gericht om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en mogelijk te maken. Je krijgt volop mogelijkheden om mee te werken aan grote projecten, ervaring op te doen binnen de verschillende werkvelden en zelf initiatief te nemen en ideeën uit te voeren. Zoveel afdelingen, zoveel mogelijkheden. Dat maakt ons uniek. Start daarom nu jouw carrière bij NS.

Jouw werk doet ertoe als technisch trainee 
Zonder trein geen NS. Dat klinkt simpel, maar elke dag 5.000 treinen probleemloos laten rijden is een technische prestatie van wereldformaat. Als technisch trainee bij NS werk je samen met je collega’s op het snijvlak van techniek, mensen en processen. Jullie zorgen ervoor dat meer dan 1,2 miljoen reizigers veilig en comfortabel op hun plaats van bestemming aankomen.

Zo ontwikkelden onze technici een trackingsysteem in de rails dat slijtage aan de wielen signaleert. Ze voorkomen storingen door gebruik te maken van ‘conditie monitoring’. Bovendien lever je als technisch talent bij NS een belangrijke bijdrage aan een gezonde bedrijfsvoering, door bijvoorbeeld te adviseren over de aanschafprijs en levenscycluskosten van nieuw materieel. 

Kortom, van werktuigbouw tot elektrotechniek en van technisch advies tot bouwkunde: alles is mogelijk bij NS Techniek.

Techniek op Hakken

Techniek op Hakken heeft me laten zien hoe breed de mogelijkheden zijn na je studie. Daarbij maken de speed dates het mogelijk meteen gericht vragen te stellen. Ik heb nu
(een jaar later) met twee bedrijven nog steeds contact door Techniek op Hakken.

Vroukje Bron - Studente Structural Engineering aan de TU Delft

Techniek op Hakken

Techniek op Hakken 2012 was voor mij erg waardevol. Een leuke dag vol inspirerende sprekers, praktische cases en leuke speeddates: precies waar ik naar op zoek was. Op deze dag heb ik kennisgemaakt met bedrijven waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden en heb ik geleerd dat het goed is om nog eens verder te kijken dan normaal. Voor mij was de dag nog puur om me te oriënteren maar ben ik toch een stuk bekender geworden in de technische werkwereld.

Femia van Stiphout - Studente Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente