Lees meer

Hoe het begon
Integrand is in 1980 opgericht door Jaap Stroosnier, Aart Houwink en Cees Jan van Heusden met als doel de overstap naar het bedrijfsleven gemakkelijker te maken voor academische studenten. Sindsdien slaat Integrand de brug tussen studenten en het bedrijfsleven. Inmiddels hebben we vestigingen in alle twaalf universiteitssteden en zijn we als stichting uitgegroeid tot de grootste academische stagebemiddelaar van Nederland.

Visie
Integrand streeft ernaar om het meest professionele studentennetwerk van Nederland te zijn. Dit bereiken wij door op een persoonlijke en toegankelijke wijze ambities van academische studenten en bedrijven met elkaar te verbinden. Wij stimuleren studenten door verschillende mogelijkheden te bieden om zichzelf te ontwikkelen ter voorbereiding op hun carrière.

In deze visie komen een aantal belangrijke begrippen naar voren.“Professionaliteit” blijkt uit al onze handelingen. Integrand wordt gerund door studenten waardoor we niet alleen thuis zijn bij studerend Nederland, maar tevens onderdeel uit maken van studerend Nederland. Hierdoor kunnen we op “persoonlijke” wijze het contact leggen met studenten. Ook onderhouden we nauw contact met bedrijven door daardoor vaak face-to-face mee in contact te staan. We zijn “toegankelijk” doordat onze diensten als organisatie zonder winstoogmerk gratis zijn voor studenten en betaalbaar voor bedrijven. Al onze diensten staan in het teken van het “ontwikkelen” van studenten. Door stage te gaan lopen via Integrand of een bestuursjaar te doen, kunnen studenten belangrijke bedrijfsvaardigheden op doen. Onze carrière-evenementen en employer branding activiteiten zorgen ervoor dat student en bedrijf met elkaar in contact komen. Dit alles bereidt een student voor op de “carrière” van zijn of haar toekomst.

Zo verbinden en stimuleren we ambitie van zowel studenten als bedrijven!

Techniek op Hakken

In 2016 heb ik deelgenomen aan Techniek op Hakken, en nader kennis gemaakt met de werkwijze, cultuur en verschillen tussen onder andere KPN, PwC, Bol.com en het Ministerie van Defensie. Het was een dag waarop ik veel meer inzicht kreeg in wat ik technische bedrijven kan bieden (en andersom) en waar ik mijn netwerk verder heb uitgebreid met recruiters en mede studenten.  Het is een ervaring die mij zeker heeft geholpen met keuzes maken voor de eerste stappen in mijn carrière, maar waar ik ook heb kunnen genieten van een leuke consultancy case en goed gezelschap!

Noesjka Buitenkamp - Studente Structural Engineering aan de TU Delft

Techniek op Hakken

Techniek op Hakken 2012 was voor mij erg waardevol. Een leuke dag vol inspirerende sprekers, praktische cases en leuke speeddates: precies waar ik naar op zoek was. Op deze dag heb ik kennisgemaakt met bedrijven waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden en heb ik geleerd dat het goed is om nog eens verder te kijken dan normaal. Voor mij was de dag nog puur om me te oriënteren maar ben ik toch een stuk bekender geworden in de technische werkwereld.

Femia van Stiphout - Studente Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente