Lees meer

Routebeschrijving Muntgebouw Utrecht 

Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht

 

Hieronder zijn de opties beschreven voor reizen met het openbaar vervoer en reizen met de auto. 

MET OPENBAAR VERVOER NAAR HET MUNTGEBOUW 

 

Vanaf Utrecht Centraal Station kunt u lopend, per tram en per bus reizen naar het Muntgebouw.

TRAM

U kunt de volgende tramlijnen nemen richting de halte Graadt van Roggenweg: 60 en 61. Bij deze halte stapt u uit en gaat u rechtsaf de weg over. De Koningsbergerstraat staat schuin voor u, sla deze in en loop de straat uit. Sla vervolgens linksaf de Leidseweg op (langs het water) en na enkele minuten ziet u het Muntgebouw aan uw linkerhand.

BUS

U kunt de volgende buslijnen nemen richting de halte Graadt van Roggenweg: 4, 5, 7, 90 en 102. Bij deze halte stapt u uit en gaat u rechtsaf de weg over. De Koningsbergerstraat staat schuin voor u, sla deze in en loop de straat uit. Sla vervolgens linksaf de Leidseweg op (langs het water) en na enkele minuten ziet u het Muntgebouw aan uw linkerhand.

LOPEND

Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het Muntgebouw. U neemt de uitgang Jaarbeursplein en steekt vervolgens het Jaarbeursplein over. Sla rechtsaf de Croeselaan over en loop via het kruispunt tot aan het water. Sla bij het water linksaf. Dit is de Leidseweg, U vindt het Muntgebouw na ongeveer 6 minuten lopen aan uw linkerhand.

Als u met het openbaar vervoer reist, zijn er meerdere opties om vanaf Utrecht Centraal naar het Muntgebouw te reizen.

MET DE AUTO NAAR P1 VAN DE JAARBEURS

 

Komend vanaf de Ring Utrecht (A2/A12)
 • Houdt Ring Utrecht aan richting Utrecht Centrum

 • Neem Afslag 8, Jaarbeurs/Centrum/ De Meern.

 • Volg de borden Centrum.

 • Vervolgens volgt u de borden ‘Parkeren Jaarbeurs 300’. Deze route (‘route 300’) leidt u naar parkeerplaats P1.

TE VOET VANAF PARKEERPLAATS P1 VAN DE JAARBEURS NAAR HET MUNTGEBOUW

 

Het is ongeveer 5 minuten lopen naar het Muntgebouw vanaf de parkeerplaats. Als u de parkeerplaats verlaat (aan de kant van de Graadt van Roggenweg) steekt u bij de verkeerslichten de weg over. Aan de overzijde gaat u rechtdoor de Koningsbergerstraat in. Volg de Koningsbergerstraat tot aan het water. Sla vervolgens linksaf. Dit is de Leidseweg. U vindt het Muntgebouw na enkele minuten lopen aan uw linkerhand op de hoek.

MET DE AUTO NAAR HET MUNTGEBOUW

 

Komend vanaf de Ring Utrecht (A2/A12) 
 • Houdt Ring Utrecht aan richting Utrecht Centrum.

 • Neem Afslag 8,Centrum/ Jaarbeurs/ De Meern.

 • Volg de borden Centrum.

 • Bij het Verkeersplein met stoplichten gaat u rechtdoor (Weg der Verenigde Naties, deze loopt na de brug over in de Graadt van Roggenweg).

 • Na het 1e stoplicht houdt u de linkerrijbaan aan.

 • Bij het volgende stoplicht (na ca. 100m) maakt u direct een U-bocht, (u steekt de trambaan over) de Graadt van Roggenweg weer op (nu in de andere richting).

 • Houdt de rechterrijbaan aan, na ca. 250 m slaat u vlak voor de brug rechtsaf (Muntstraat/Muntkade).

 • Na 200m bevindt zich op de hoek van de Muntkade/Leidseweg het Muntgebouw.

Techniek op Hakken

Techniek op Hakken heeft me laten zien hoe breed de mogelijkheden zijn na je studie. Daarbij maken de speed dates het mogelijk meteen gericht vragen te stellen. Ik heb nu
(een jaar later) met twee bedrijven nog steeds contact door Techniek op Hakken.

Vroukje Bron - Studente Structural Engineering aan de TU Delft

Techniek op Hakken

Techniek op Hakken 2012 was voor mij erg waardevol. Een leuke dag vol inspirerende sprekers, praktische cases en leuke speeddates: precies waar ik naar op zoek was. Op deze dag heb ik kennisgemaakt met bedrijven waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden en heb ik geleerd dat het goed is om nog eens verder te kijken dan normaal. Voor mij was de dag nog puur om me te oriënteren maar ben ik toch een stuk bekender geworden in de technische werkwereld.

Femia van Stiphout - Studente Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente